Article image

#Torsdagspremiär v. 45

En fantastisk filmvecka väntar!

Den här veckan släpper Viddla bland annat flera viktiga filmer och väldigt fina klassiker.

I dokumentären Call of life diskuteras det hur vi människor påverkar vår värld och fram för allt den biologiska mångfalden. En uppfordran framförs såväl till enskilda som till samhället i stort att reagera innan tiden rinner ut.

I ett av neorealismens allra mest kända och lovprisade mästerverk Cykeltjuven från 1948 får vi träffa den arbetslösa Antonio som äntligen får ett jobb, men det kräver en cykel…

I klassikern Afrikas drottning från 1951 möts Humphrey Bogart och Katherine Hepburn i ett lyckat samarbete som resulterade i att Bogart fick en Oscar för bästa manliga huvudroll.

Den tragiska historien om Whitney Houstons uppgång och fall är troligtvis välbekant för de flesta, men genom dokumentären Whitney visas nu bilden av vad som egentligen skedde bakom scenen och bortom tidningsrubrikerna.

Tolvåriga Barbara Thorson är skolans outsider, har märkliga kläder, är retad och ensam. Då verkligheten är för svår att hantera flyr Barbara till fantasierna i sitt huvud, och vilka dessa är ser vi i den fantastiska filmen I kill giants.

Vi träffar fyra olika, mycket speciella, personligheter som strålar samman för ett rån som ska ge dem en förmögenhet i ädelstenar, men inget går som planerat, vilket man kan förstå när det är John Cleese och Charles Crichton som skrivit manuset till den klassiska komedin En fisk som heter Wanda.

Viddla har också nöjet att presentera Léon, som ofta är högt rankad på olika filmlistor över bästa film, och ligger på IMDB:s topp 30-lista.

Vilken filmvecka vi har framför oss!


Feedback