Article image

#Torsdagspremiär v. 41

Nu har vi laddat upp med nya fräscha filmer i Viddla!

I veckans släpp ger vi er det futuristiska westerndramat Young Ones, som beskriver en verklighet där vatten har blivit vår mest åtråvärda naturresurs.

Något annat åtråvärt kan vara mode, i regissören Kate Novacks dokumentär The Gospel According to André får vi ett nära porträtt av en av världens mest inflytelserika trendsättare André Leon Talley. Från den utsatta uppväxten i det segregerade amerikanska södern till modevärldens absoluta finrum.

Apropå finrum, på en skönhetssalong i Gaza har en grupp kvinnor samlats för att göra behandlingar. Det är en av de ovanliga dagarna i Gaza när elektriciteten fungerar. Plötsligt kommer oljud från gatan och en eldstrid utbryter. Kvinnorna är nu fångade tillsammans inne i salongen tills faran är över, och de har inget annat att göra än att börja prata med varandra, och vad de pratar om kan ni höra i Salongen.

Amir Chamdins film Cornelis handlar om den folkkäre trubaduren Cornelis Vreeswijks turbulenta konstnärsliv och hans lika turbulenta privatliv med alkohol och droger i sökandet efter kärlek och bekräftelse.

Önskar er en härlig filmstund!


Feedback