Screen
Poster

Släpp fångarne loss det är vår

Barntillåten 98 minuter 1975 6,3

Frida (Lena Nyman) och hennes långe vän (Tage Danielsson) vill ha en mänskligare fångvård i en vänligare värld. Men när fången Harald Hansson (Ernst-Hugo Järegård) rymmer, tar sig in i Fridas lilla hus och slår sönder allt, då orkar inte hon och hennes vän vara snälla längre.
Men så ändrar de sig och börjar kämpa för ett bättre liv åt Harald Hansson. Det är då de träffar den helgalne fängelsedirektören (Gösta Ekman), den korkade fångvaktaren Erlandsson (Hans Alfredson) och den romantiska rådmansdottern (Margaretha Krook). Och så blir de förstås underhållna av Professorn (Jan Malmsjö), som bjuder på ett riktigt sång-och-dans-nummer i cellen. Tage Danielssons humoristiska inlägg i fångvårdsdebatten innehåller många goda skratt och sprider värme och glädje i alla åldrar.

Släpp fångarne loss -- det är vår! blev inte bara en kritikerframgång när den släpptes 1975 utan också en med svenska mått stor publik och ekonomisk framgång.

Filmen är inte tillgänglig för uppspelning utanför Sverige
Kategori: Spelfilm
Genre: Komedi, familjefilm
Regissör: Tage Danielsson
Skådespelare: Lena Nyman, Tage Danielsson, Georg Årlin, Margaretha Krook, Ernst-Hugo Järegård, Jan Malmsjö, Urban Sahlin, Gösta Ekman, Hans Alfredson
Land: Sverige
Språk: Svenska

Feedback