facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 27

Från stumfilmens mästare till utsatta nunnor i efterkrigstidens Polen

En fransk läkare befinner sig i Polen för att hjälpa de överlevande efter andra världskriget. När hon kallas till ett katolskt kloster möts hon av en skrämmande verklighet som både utmanar hennes ideologiska övertygelse och ger henne oväntade vänskapsband i filmen Agnus Dei.

Hugo lever med en djup sorg efter sin älskade Agnes bortgång, men hamnar efter en cykelolycka plötsligt på en cirkus och börjar hitta tillbaka till livet tack vare de udda karaktärerna han möter där i Vilken jävla cirkus med regi av Helena Bergström.

17-åriga bråkstaken Ashers framtid är utstakad. Han ska börja arbeta i byggbranschen precis som sin far, men när litteraturläraren Rami blir en oväntad förebild öppnas en ny värld för honom i israeliska Scaffolding.  

Paola för söker hitta sin plats och sin självständighet som ung kvinna i Latinamerika i filmen Virus Tropical, baserad på en serieroman med samma namn av Power Paola, pseudonym för Paola Gaviria.

Buster Keaton var stumfilmsikonen som var med och skrev den tidiga filmhistorien och har influerat många av de filmskapare som verkar i Hollywood idag. The Great Buster berättar hans historia.  

I actionfilmen Bastille Day hamnar en amerikansk småtjuv av en händelse mitt i en CIA-utredning och blir en bricka i ett mycket större spel. Under 24 timmar måste han och CIA-agenten lita på varandra för att komma åt fienden.

Publicerad: 2019-07-04   Senast uppdaterad: 2019-07-04


Feedback