facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 32

I sommarvärmen fortsätter Viddla leverera rykande heta filmer och dokumentärer. Denna vecka kan nog de allra flesta hitta en favorit!

I den animerade sydafrikanska filmen Khumba får vi följa den unga zebran Khumba, som bara har ränder på halva kroppen. Han blir utstött från sin skrockfulla flock som beskyller honom för att vara orsaken till den mystiska torka som har drabbat landet. I den indiska animerade filmen Djungelsafari  får vi följa ett gäng djur som försöker stoppa människornas framfart i deras skog, och i Justin och de tappra riddarna träffar vi Justin som drömmer om att bli en fantastisk riddare.

I den något mer allvarsamma genren hittar vi starka och modiga kvinnor, såsom kvinnorättskämpar i dokumentärserien Kvinnorna på Fröken Frimans tid  till Jane Jacobs kamp mot etablissemanget i Citizen Jane: Battle for the City. I dramagenren presenterar vi denna vecka bland annat dramat Black or White med Kevin Costner och hjältesagan Desert Dancer som bygger på den sanna historien om Afshin Ghaffarian som riskerade sitt liv för att följa sin dröm – att dansa.

Mycket nöje!

Publicerad: 2018-08-09   Senast uppdaterad: 2018-08-09


Feedback