facebook
Article image

#Thursdaypremiere w. 37-38

Welcome the weekend with new fresh Viddla titles.

I samband med mordet på en känd producent blir tre lovande manusförfattare som har setts tillsammans med den mördade tidigare under kvällen misstänkta. Den hyllade dramakomedin Italian Nights av Paolo Virzi har vissa självbiografiska inslag.

Delfinen Delphi har livlig fantasi. En dag hittar han en magisk valvport som kan uppfylla önskningar åt alla som hittar dit. Det finns dock elaka muränor som använder valvporten för att terrorisera den annars så mysiga staden i Den magiska valvporten.

I denna version av 1700-talsromanen Farliga förbindelser från 1989 i regi av Milos Forman ikläder sig Colin Firth och Annette Bening rollerna som de franska aristokraterna Vicomte de Valmont och Markisinnan de Merteuil som ingår en vadslagning om att Valmont ska lyckas förföra en gift kvinna.

Stefan Jarls filmatisering Goda människor utspelar sig i en liten by på Österlen. Det är en berättelse om människans samspel med naturen, men också om motviljan mot att växa upp och bli ett med civilisationen.

Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, rymmer från äldreboendet han placerats på för att följa sin dröm – att träna på en professionell wrestling-skola med sin stora idol, The Salt Water Redneck. Efter en rad udda händelser träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell man på flykt som blir Zaks tränare och allierade i Peanut Butter Falcon.

Oscarsbelönade Bryan Fogel ligger bakom den sevärda dokumentären The Dissident som handlar om Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi. Den 2 oktober 2018 gick han in på det saudiska konsulatet i Istanbul för att hämta sina vigselpapper med fästmön väntande utanför. Men Jamal Khashoggi kom aldrig ut igen.

Published: 16/09/2021   Last updated: 16/09/2021