facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 33-34

En riktig kultfilm från 80-talet och en dokumentär om Manchester United historia är två av veckans nya filmer.

I Bondens tid på Jorden som är en naturskön dokumentär följer vi bönderna Styrbjörn och Solveig Ejneby som upprätthåller och bevarar ett äldre odlingslandskap utanför Oskarshamn i Småland.

 

Franska nya vågens främsta affischnamn Jean-Luc Godard (Louis Garrel) har precis färdigställt sitt senaste opus La Chinoise. Under arbetet har tycke uppstått mellan Godard och filmens huvudrollsinnehavare. Den röda vågen som slår till 1968 ställer dock till med problem för paret i Godard mon Amour.  

 

I The Villages som är pensionärernas paradis finns tretusen olika klubbar och aktiviteter. Det går att festa varje dag och allt är som en enda lång semester. Livet där är enligt dem så nära nirvana man kan komma och detta skildras i dokumentären Some Kind of Heaven.

 

The United Way är en dokumentär som berättar hela historien om den legendariska fotbollsklubben, hela vägen från deras ödmjuka början i norra England, där klubben blev ett ljus i mörkret för de många fattiga arbetarna i staden och deras stadion blev en drömteater.

 

På Westburg High School finns det tre skönhetsdrottningar. De har samma förnamn – Heather. De har också makten, utseendet och pengarna att göra som de vill. Flera av skolkompisarna börjar tröttna i kultfilmen Heathers.

 

En ung aboriginsk man som heter Djali beger sig av på en initieringsresa i filmen Spear. Djali vill lära sig att förstå vad det innebär att vara en man i dagens värld.

Publicerad: 2021-08-19   Senast uppdaterad: 2021-08-19


Feedback