facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 19-20

Vi firar Kristi himmelsfärdsdag med nya filmer!

Dito återvänder till New York efter 20 år i exil i Los Angeles när han hör att hans far är sjuk. Återkomsten till barndomshemmet påminner honom om hans svåra uppväxt kantad av konflikter, våld och kriminalitet i 1980-talets Queens. A Guide to Recognizing Your Saints bygger på Dito Montiels roman med samma namn.

När nazistjägaren Ezra Liebermann får veta att den ökända dr. Mengele från nazisternas koncentrationsläger fortsätter bedriva sina experiment i Sydamerika blir han del av ett fall som tycks besanna hans värsta mardrömmar i oscarsnominerade 1970-tals klassikern Pojkarna från Brasilien.

Neil Jordans våldsamma skräckthriller Byzantium handlar om vampyrerna Clara och hennes 16-åriga dotter Eleanor som tröttnat på livet som nattens varelser och försöker starta ett nytt liv i en sömnig liten badort. Men mörka hemligheter är svåra att bevara.

En grupp vänner har en middagsbjudning när en komet plötsligt passerar över området. Först märks det bara på spruckna smartphone-skärmar och genom konstiga signaler, men så försvinner allt ljus och vännerna gör en oroade upptäckt i thrillern Coherence.

I franska dramakomedin Attila Marcel lever den 30-åriga pianisten Paul ett inrutat liv tillsammans med sina två mostrar som uppfostrat honom. Han talar inte efter ett barndomstrauma, men när han träffar grannen Madame Proust ger hon honom nyckeln till att förstå sitt eget liv.

I Mannen som räddade Paris står de tyska trupporna vid stadsgränsen till Paris 1944, redo att spränga alla landmärken. I ett sista försök att rädda staden söker den svenske konsuln Raoul Nordling upp sin vän, den tyske officeren Cholitz, för ett samtal som kommer att betyda allt i filmen som belönades med en César.

Publicerad: 2021-05-12   Senast uppdaterad: 2021-05-12


Feedback