facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 17-18

Franska filmer men även historiska krigsskildringar finns med bland veckans nya Viddla-titlar

I den brittiska feelgood-filmen Sångklubben startar en grupp kvinnor på en militärbas en kör samtidigt som deras närstående riskerar livet i Afghanistan.
 

Dev Patel nominerades till en Golden Globe för sina skådespelarinsatser i den tragikomiska David Copperfields äventyr och iakttagelser som baseras på Charles Dickens delvis självbiografiska äventyr.
 

I samband med de tyska bombningarna över London blir sekreteraren Catrin Cole rekryterad av propagandaministeriet för att hjälpa till att stärka befolkningens moral med hjälp av filmer. Ministeriet har insett att rollerna skrivna för kvinnor inte har varit tillräckligt bra och Catrin ska bidra med en kvinnlig touch till skrivprocessen i Their finest hour.
 

I Asterix – Den magiska drycken vill Miraculix hitta en ersättare och ger sig därför ut på en resa för att rädda byns framtid tillsammans med Asterix och Obelix. En rolig och spännande familjefilm som har nominerats till en César för bästa animerade film.
 

1960 har kriget mellan de franska kolonisatörerna och gerillan i Algeriet pågått i sex år. Kapten Breitner är bara skuggan av sitt forna jag, men får i uppdrag att finna sin gamle vapenbroder Kapten Delignières - död eller levande i det franska krigsdramat Kapten Breitners Kommando.
 

Filmen Min dotter Gloria är ett socialt medvetet familjedrama om kärlek och klass som utspelar sig i en förort till Marseille. En familj samlas för att fira födelsen av lilla Gloria, men trots lyckan över barnet kämpar de unga föräldrarna för att få ihop vardagen.

Publicerad: 2021-04-28   Senast uppdaterad: 2021-04-28


Feedback