facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 41-42

Förutom två nedslag i Havanna, så upplever vi Sara Lidmans Norrland och Donald Trumps USA. Dessutom en ö i Västindien, för att sedan avsluta hos Polischefen Ingimundur på Island. Veckans filmer levererar allt, och lite till!

American Civil Liberties Union är en ideell organisation som arbetar för att beskydda människors grundläggande frihet och rättigheter. I The Fight får vi följa några av de kämpande advokaternas juridiska strider under Trump-administrationen.

I Himmel över Havanna träffas fem vänner på en terrass i Havanna för att fira att en av dem, Aldo, har återvänt efter 16 år i exil i Spanien. Den glada stämningen ändras sakta till något mer allvarligt när de börjar diskutera det förflutna, gemensamma erfarenheter och orealiserade drömmar...

Vi håller oss kvar i Havanna och följer Lila, Elio och Raul och deras kaotiska liv, som snart leder till att de tre ungdomarna befinner sig på en bräcklig flotte på väg mot Miami. Se hur det går i En natt i Havanna.

I Steven Knights thriller Serenity ser vi Matthew McConaughey som kaptenen och exmaken Baker, som plötsligt hamnar i en mycket knivig sits när han lovar sin exfru, spelad av Anne Hathaway, att han ska rädda henne från sin våldsamme make.

Veckans andra dokumentär handlar om författaren Sara Lidman. I Sara med allt sitt väsen låter regissören Gunilla Bresky oss få en inblick i människan bakom de politiska åsikterna och recensenternas lovord.

Vi avslutar med det isländska dramat En vit, vit dag där polischefen Ingimundur äntligen ska ta tag i att rensa sin bortgångna frus saker. Men en misstanke väcks när han går igenom sakerna och han blir besatt av att ta reda på sanningen, till vilket pris som helst...

Veckans filmer flödar över av spännande och vackra platser, känslorna spirar och i viss mån är några av filmerna riktiga nagelbitare!

Hoppas du får en riktigt fin filmstund!

Publicerad: 2020-10-07   Senast uppdaterad: 2020-10-07


Feedback