facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 37-38

Vi ger er filmer som är fulla av vindlande berättelser, livsöden och passion!

Dans, terapi, böcker, äventyr eller realism? Oavsett vad du väljer så kan vi nästan lova dig att du kommer svepas med in i filmens magiska värld!

Cunningham är dokumentären om den ikoniska dansaren Merce Cunninghams liv och skapande. Vi får se när några av samtidens främsta dansare återskapar en del av hans främsta koreografier i en fantastisk miljö.

Psykoanalytikern Selma ska öppna sin nya praktik på hustaket i Tunis. Men det är inte helt enkelt att få igenom detta och polisen är efter henne. Följ med i Selmas resa i komedin Terapi i Tunisien.

I The Booksellers får vi kliva in i en förtrollande värld full av gamla böckers magi. Dokumentären skildrar drömmande antikvarier och excentriska bokhandlare som tar oss med på en färd bland hyllmeter av sällsynta, historiska klenoder.

Bait är ett svartvitt drama som på ett unikt sätt skildrar de stora splittringarna i en liten fiskeby. Vi följer fiskaren Martin, som med växande bitterhet tvingas se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby.

Bruno arbetar med autistiska barn och Malik hjälper ungdomar från svåra förhållanden att hitta sin plats i tillvaron. När Bruno, Malik, de autistiska ungdomarna och Maliks vilsna själar alla arbetar tillsammans, öppnar sig nya världar för dem. De ovanliga är en dramakomedi som inte liknar någon annan!

Vi avslutar med en riktigt härlig animerad film som förhoppningsvis kan få de flesta barn att hänge sig i äventyret som Panda på villovägar presenterar. Björnen får nämligen ett oväntat problem när storken tappar en babypanda hos honom. Detta blir starten på ett äventyr där björnen ska hitta pandans riktiga föräldrar, men det är ingen enkel uppgift.

Sådär, nu hoppas vi att du kan luta dig tillbaka och njuta av en riktigt filmkavalkad! Enjoy!

Publicerad: 2020-09-09   Senast uppdaterad: 2020-09-09


Feedback