facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 9-10

Allt från drömmar, besatthet, sorg och kärlek till musiken kan ses och upplevas i veckans filmer!

I Brevbäraren som byggde ett palats hittar lantbrevbäraren sitt kall när han får en dotter. Han ska bygga ett palats åt henne, för hand. Vi följer Ferdinand Chevals oerhörda bygge i Södra Frankrike 1879 är baserad på en sann historia.

Vi fortsätter på det inslagna spåret med ännu en ofattbar sann historia, filmen Stockholm bygger på Norrmalmstorgsdramat som skedde 1973. När Kaj Hansson (Ethan Hawke) kliver in på Kreditbanken startar en nästan osannolik kedja händelser.

Vi stoppar inte där, även Backstabbing for beginners baseras på verkliga händelser, Michael Soussans arbetar som lobbyist för FN i Irak och upptäcker en enorm korruptionsskandal inom FN.
 

Efter de inledande verklighetsbaserade filmerna rör vi oss mot det dokumentära, för i den musikaliska dokumentären Carmine Street Guitars får vi ta del av ett unikt hantverk. I den lilla butiken i Greenwich Village jobbar Rick Kelly och hans lärling Cindy Hulej med att bygga gitarrer. Gitarrer som är så lysande att både Bob Dylan, Patti Smith och Lou Reed äger en.

Efter det dokumentära arbetar vi oss vidare mot allvarligare ämnen, i den svenska regissören Lisa Langseths film Euphoria står de existentiella frågorna i fokus, och skådespelarna Eva Green och Alicia Vikander spelar ett syskonpar som bokat rum på ett extravagant hotell, där de också erbjuder aktiv dödshjälp.

Vår nya filmvecka avslutas med en dansk familjethriller där den trettonåriga föräldralösa hackern Benjamin och hans klasskompis Savannah försöker ta reda på vad som egentligen hände med hans mamma. Häng med på en fartfylld och spännande resa där ingen går att lita på.

Hoppas du hittar en film, eller flera att hänge dig åt! Vi önskar dig en trevlig filmstund!

Publicerad: 2020-02-27   Senast uppdaterad: 2020-02-27


Feedback