facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 39

Bland veckans filmer hittar vi en soldat som tar ett skyddsuppdrag trots att han lider av posttraumatisk stress, en dokumentär om amerikanska agitatorn Steve Bannon, olyckliga kvinnoöden i Teheran, en brandman som väljer mellan sin älskade hemstad och en befordran till brandchef i grannstaden, poliskonspirationer i den australiska poliskåren och en dokumentär om kubanska Buena Vista social club.

I Maryland har en elitsoldat som tjänstgjort i Afghanistan fått i uppdrag att skydda en rik affärsmans fru och barn, men posttraumatisk stress hotar att vilseleda honom i arbetet.

The Brink är dokumentären om Steve Bannon, extremhögerns förespråkare i USA och en av de som hjälpte Donald Trump till makten. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot högerextrema grupper i Europa.

Starka och olyckliga kvinnoöden i det religiöst styrda och patriarkala Teheran ser vi i den animerade filmen Teheran Tabu.

I barnfilmen Den stora branden i Pontypandy har brandmannen Sam blivit erbjuden en befordran till brandchef, men det kräver att han lämnar sin hemstad och flyttar till Newtown. Innan han hinner bestämma sig bryter en stor skogsbrand ut utanför staden.

Felony handlar om en australisk polis som råkat köra på en liten pojke på väg hem från puben och hur han övertalas av en kollega att mörka vad som hänt. Men när en annan kollega börjar gräva i fallet riskerar allt att avslöjas och dra ner hela poliskåren i fallet.

Buena Vista social club - Adiós ger oss sprudlande musikglädje över flera decennier när den ikoniska kubanska klubbens musiker berättar om sina liv med musik, glädje och vänskap. 

Publicerad: 2019-09-26   Senast uppdaterad: 2019-09-26


Feedback