facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 37

Veckans filmer är en brokig skara men gemensamt för dem alla är att de har hyllats runt om i världen. Filmerna har nominerats och vunnit priser på flera filmfestivaler, och framgångsrika skådespelare och regissörer medverkar. Läs nedan så får du se:

För 17 år sedan fick Erin Bell (Nicole Kidman), då en färsk och entusiastisk polis, till uppgift att tillsammans med en kollega infiltrera ett gäng hänsynslösa bankrånare. I Destroyer får vi se att uppdraget slutar i katastrof och Erin blir aldrig sig själv igen.

Godhjärtade 17-åriga Katie jobbar som servitris i en sömnig småstad men drömmer om att resa till San Fransisco. Men ansvaret för sin mors försörjning gör att Katie också prostituerar sig för att få ihop pengar. Men när hon träffar Bruno förändras allt vilket du kan se i filmen Katie says Goodbye.

El Angel är producerad av Pedro Almodovar och Argentinas Oscarsbidrag 2019, detta är den biografiska thrillern om Carlos Robledo Puchs väg från en oskyldig filmstjärne-liknande yngling till en av Argentinas värsta seriemördare.

I detta verklighetsbaserade drama träffar vi den 13-åriga Ernst som rekryteras in i nazisternas eutanasiprogram på en psykiatrisk avdelning. Han förstår snabbt att detta är en plats att fly från och gör allt för att förstöra programmet och rädda sina vänner. Dimma i augisti har hyllats på flera filmfestivaler och är regisserad av den prisade Kai Wessel.

Sweet Country utspelar sig i 1920-talets Australien, där spänningarna mellan den vita och den svarta befolkningen är stora. När aboriginen Sam Kelly i självförsvar skjuter och dödar en vit man tvingas han fly för sitt liv.

På tal om Australien så på den lilla ögruppen Kiribati nordost om Australien lever befolkningen med hotet att deras land ska försvinna. Öarnas låga höjd kombinerat med en allt stigande havsnivån har gjort att stora delar av landet slukats av havet, och många människor har redan tagit beslutet att emigrera till grannländer. Anotes ark följer två livsöden, landets president Anote Tong och sexbarnsmamman Sermery som försöker besluta om familjen ska lämna sitt hemland.

Publicerad: 2019-09-12   Senast uppdaterad: 2019-09-12


Feedback