facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 22

En våldsam och kriminell framtid, att finna styrka i varandra när andra kallar dig ”freak”, att ta sig ur ett moraliskt och äktenskapligt förfall, och att agera spion på grund av sina talanger – detta är ett axplock ur det spännande innehåll som veckans filmer bjuder på.

Matt och Jill anses vara ”freaks” av sina klasskompisar men finner styrka i varandra och sin relation, men när Jill börjar universitetet förändras allt och deras kärlek sätts på prov, för vad händer när förutsättningarna förändras? I den romantiska komedin Some freaks får du svaret.

Även i Michelangelo Antonionis mästerstycke La notte från 1961, som är en prisad studie i moraliskt förfall och äktenskaplig kris, får vi verkligen ta del av kärlek som sätts på prov.

Förskolläraren Lisa får ett nödvändigt uppvaknande från sin tråkiga vardag när hon upptäcker att 5-åriga Jimmy är ett poetiskt underbarn i filmen The kindergarten teacher. Men hur långt kan man egentligen gå utan att det blir en besatthet?

The Catcher Was A Spy bygger på den sanna historien om baseballspelaren Moe Berg som rekryterades för att spionera på utformandet av en kärnvapenbomb på 1940-talet.  

Hotel Artemis är ett sci fi drama som utspelar sig i Los Angeles 2028, där kriminaliteten är skyhög och ett hemligt privat sjukhus, med den alkoholiserade sjuksköterskan syster Thomas i spetsen, räddar livet på stadens mest kriminella. Det finns några få regler, inga vapen, förolämpa inte personalen och döda inte de andra patienterna.

I dokumentären Breaking Habits får vi lära känna en annan syster, i en annan verklighet. Syster Kate är grundare av ett marijuanaplantage i Kalifornien. Hon och hennes medsystrar odlar för att göra medicin till behövande, men alla ser inte detta som ett gott arbete och de får kämpa mot både lokala poliser och drogkarteller.

Publicerad: 2019-05-28   Senast uppdaterad: 2019-05-28


Feedback