facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 7

Starka känslor på alla hjärtans dag!

Dagen till ära är temat på veckans nya filmer kärlek. I den prisade kortfilmsregissören Guðmundur Arnar Guðmundssons långfilmsdebut Heartstone spenderar två tonårspojkar en omvälvande sommar tillsammans. Thor har förälskat sig i en av byns mest populära tjejer. Kristjan har förälskat sig i Thor. I Guldbjörnenbelönade Om själ och kropp handlar om två människor som i verkliga livet är blyga och inåtvända, men som i sina drömmar förs samman och hittar varandra. Ett ungt par tar sina första trevande steg mot ett liv tillsammans i Hjärtat. De har drabbats av den första stora kärleken, men bortom festerna och vännernas blickar finns en rå vardag som måste hanteras.

I How to Talk to Girls at Parties träffar tonårspojken och punkaren Enn en mycket udda grupp tjejer på en fest i 70-talets London.  Han blir förälskad i en av tjejerna, men snart visar det sig att hon är från en helt annan värld och en oväntad händelsekedja leder till en uppgörelse som sätter kärleken på prov. I ett gripande prov på medmänsklighet riskerar en grupp människor allt för att rädda flickorna på ett katolskt kloster undan de fientliga soldaternas våld i Golden Globe-nominerad krigsdramat The Flowers of War.

Vi vill även visa våra minoritetsspråk kärlek genom att erbjuda filmerna Vem är var? och Prick och fläck på fläcken på flera av våra svenska minoritetsspråk. Stina Wirséns Vem är var? berättas på sydsamiska, meänkieli och romani medan Lotta Geffenblads Prick och fläck på fläcken berättas på lulesamiska, meänkieli och romani.

Publicerad: 2019-02-14   Senast uppdaterad: 2019-02-14


Feedback