facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 28

Nya spännande filmer!

I danska Antboy möter vi Pelle, en helt vanlig liten kille som kämpar på med halvintresserade föräldrar och sval popularitet i skolan. Men en dag blir han biten av en genmanipulerad myra och plötsligt har Danmark en alldeles egen liten superhjälte! ”Antboy är fylld med roliga, smart filmade och välklippta actionscener” tycker Gary Goldstein på LaTimes, och fortsätter: ”men det är filmens väl framförda teman om vänskap, självkänsla och ansvarstagande som ger detta lilla äventyr dess riktiga kraft.”

Earth to Echo presenterar en annan grupp ungdomar. Tre vänner börjar nysta i några märkliga saker som håller på att hända i byn och kommer då i kontakt med en utomjording som har blivit övergiven på jorden. Jakten på det försvunna skeppet leder till ett mycket spännande äventyr!

För den lite mer vuxna publiken släpper vi även tre stycken riktigt klassiska svenska filmer. Kvarteret Korpen från 1963 skildrar fattigkvarteren i Malmö och en ung man med stora författardrömmar. Den anses av många som den bästa svenska filmen någonsin. I Intermezzo från 1936 får vi se stora skådespelare som Ingrid Bergman, Gösta Ekman och Inga Tidblad och Körkarlen är en av Sveriges främsta stumfilmer.

Publicerad: 2018-07-12   Senast uppdaterad: 2018-07-12


Feedback