facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 37-38

En glimt in i Hollywood-världen, klassisk spionfilm med Christopher Plummer och stödgrupp för flygrädda är några av temana i veckans filmer i Viddla.

Han saknar nog lite verklighetsförankring, soldaten som skickas till Archangelsk för att säkra de allierades intressen efter andra världskriget. Archangel tar oss med in i Guy Maddins filmatiska värld.

I Cannes Uncut möter vi Hollywood-stjärnorna i deras naturliga habitat – filmfestivalen i Cannes! Dokumentären visar både det historiska Cannes och det moderna, och hur stjärnorna och industrin ändrar sig i takt med utvecklingen i världen i övrigt.  

I den svenska filmen Den som Söker tvingas en kvinna konfrontera sitt förflutna då hon i sina föräldrars begravning får reda på att hon blivit adopterad. Josephine Bornebusch spelar huvudrollen i denna thriller, en kategori som ligger långt ifrån hennes vanliga komedier.

Han blir spion för båda sidorna för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Filmen Triple Cross från 1966 är en krigsthriller med Christopher Plummer i huvudrollen som den tveksamme skåpsprängaren Eddie Chapman.

När Gitl får reda på av sin granne att Jake är otrogen med en annan kvinna kan hon inte längre lita på sin man i den nya värld. Se Hester Street från 1975.

Det blir absurd komedi och oväntade situationer i filmen Northern Comfort, då en grupp människor med flygrädsla ska genomföra en flygtur till Island som avslutning på sin kurs.

Mycket nöje!

Publicerad: 2024-09-12   Senast uppdaterad: 2024-09-12