facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 21-22

Skräck, musik och brittisk feelgood bland veckans filmer på Viddla.

War Pony är en film om och med ungdomar från Pine Ridge-reservatet. Den ger en inblick i deras vardagsliv och den kreativitet de behöver för att lyfta sig själva ur ett liv i fattigdom och drogmissbruk. Filmen vann Golden Camera-priset under Filmfestivalen i Cannes.

Det handlar om gamla musikdrömmar och familjedynamik i stämningsfulla Dreamin’ Wild, där ett bortglömt album plötsligt lyfts fram och hyllas av kritiker, 30 år efter utgivning.

Längtar du efter en riktig rysare? Då hittar du möjligen det i denna film om ett kompisgäng som försöker åkalla de döda. Danny och Michael Philippou, tvillingbröderna bakom den framgångsrika Youtube-kanalen RackaRacka, spelfilmsdebuterar här som regissörer och manusförfattare med Talk to me.

Miraklernas tid är nog inte förbi! Veteranerna Maggie Smith och Kathy Bates spelar hemmafruar på sextiotalets Irland, som vinner en resa till Lourdes. Följ med dem söderut i filmen The Miracle Club.

I Cobra Verde (1987) reser en brasiliansk, villkorligt frigiven bandit till Västafrika för att försöka återuppta slavhandeln. Det ryktas att filmskapare Werner Herzog och huvudrollsinnehavare Klaus Kinski bråkat sig genom hela produktionen.

All Your Faces visar en möjlig väg tillbaka från allvarliga traumer. Tungt kriminella och deras offer erbjuds möjlighet till dialog inom trygga ramar under övervakning av professionella. Detta rörande franska drama träffar rakt i hjärtat!

Njut filmveckan!

Publicerad: 2024-05-23   Senast uppdaterad: 2024-06-13