facebook
Article image

Torsdagspremiär v.49-50

I det romantiska dramat Mothering Sunday skildras omöjlig kärlek mellan den unga husan Jane och Paul, mannen hon är förälskad i. Det är en av de sex nya filmerna hos Viddla.

Dödgrävarens hustru som hade premiär på filmfestivalen i Cannes kretsar kring paret Guled och Nasra som lever tillsammans med sin tonåriga son. Då Nasra måste genomgå en akut operation behöver familjen snabbt få tag i pengar. När Guled tvingas ut på en resa genom öknen för att ta del av sin pappas arv skildras den starka kärleken till Nasra, då han är beredd att göra vad som helst för sin frus överlevnad.

I dokumentären Three minutes - A lengthening får vi följa invånarna i den polska småstaden Nasielsk genom en hemmagjord videoinspelning filmad år 1938. Filminspelningarna skildrar människornas liv i en judisk småstad innan Förintelsen ägde rum. Genom barnbarn till hemmavideons upphovsman får vi ta del av personliga minnen från denna tid.

Den danska filmen Esthers orkester berättar om ett älskande pars upp- och nedgångar, genom parets första och sista dag tillsammans. Thomas har alltid betraktat livet som något att undvika, medan barnboksförfattaren Esther varit den som dirigerat familjeorkestern. Men vardagen vänds en dag upp och ner när Esther dör, och den distraherade Thomas tvingas att ta över stafettpinnen och hitta en ny roll i livet.

Det romantiska dramat Mothering Sunday bygger på en roman av Graham Swift och skildrar den omöjliga kärleken mellan den unga husan Jane och mannen hon är förälskad i, Paul. Nu ska den förmögne Paul dock gifta sig med en kvinna ur sin egen klass, och de träffas en sista gång. Det blir ett möte som ska komma att sätta prägel på hela Janes liv.

I filmen Puppy Love for Christmas besöker biståndsarbetaren Annie Black sina föräldrar i barndomshemmet i Vermont över julen. När hon får reda på att det lokala djurhemmet ska stängas ner bestämmer sig Annie för att rädda det tillsammans med sin forna fiende, veterinären Dylan.

Affärsjuristen Hugo lämnar i The Christmas Setup sin hemstad New York för att fira jul med sin mamma Kate. Där ser Kate till att Hugo stöter på sin före detta förälskelse Patrick. Attraktionen är ett faktum, men när Hugo får ett jobberbjudande som innebär en flytt till London ställs han inför ett svårt val. Hur ska han kunna välja mellan kärlek och karriär?

Publicerad: 2022-12-08   Senast uppdaterad: 2022-12-08


Feedback