facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 23-24

Otursförföljda filmprojekt och klassisk 70-talsvästern med Henry Fonda finns bland veckans nya filmer

När Terry Gilliam påbörjade sitt filmprojekt The man who killed Don Quixote trodde han nog inte att det skulle ta hela 30 år innan filmen kunde ha premiär. I dokumentären He dreams of giants får vi följa alla med- och motgångar på vägen i ett filmprojekt som gång på gång dömts ut som omöjligt att slutföra.

Wendy är Benh Zeitlins första film sedan Beasts of the Southern Wild, och precis som föregångaren är den här berättelsen om en plats där tiden inte finns och barn inte växer upp ett magiskt äventyr.

2001 blir Dick Cheney USA:s vicepresident under George W. Bush och han visar sig snart bli den mest inflytelserika vicepresidenten i amerikansk historia. Både Christian Bale och Amy Adams nominerades till Oscars för sina roller som Dick och Lynne Cheney i hyllade filmen Vice.

I den klassiska spagettivästernfilmen Mitt namn är Nobody ser vi Terence Hill och Henry Fonda i äventyret om den berömda åldrande revolvermannen som vill gå i pension och hans yngre beundrare som inte vill se honom försvinna innan han gjort en sista episk gärning.

I My Salinger year tar den unga Joanna med författardrömmar jobb på en agentur för författare i New York och får i uppgift att svara på beundrarbrev till agenturens stora stjärna J. D. Salinger. Till en början följer hon standardformuläret för svaren, men snart börjar hon göra svaren mer personliga. Ju mer hon skriver med den kända författarens röst, desto mer börjar hon hitta sin egen.

I Familjen Bigfoot, uppföljaren till Bigfoot junior, har Pappa Bigfoot blivit världsberömd och vill använda sitt kändisskap till att förändra världen. När en viktig miljöorganisation ber om hans hjälp för att skydda ett naturreservat från att förstöras av ett stort oljebolags framfart, tackar han ja. Men så försvinner han spårlöst, och familjen, med sonen Adam i spetsen, gör allt för att hitta honom och rädda reservatet.

Publicerad: 2021-06-10   Senast uppdaterad: 2021-06-10


Feedback