facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 45 - 46

Veckans filmer ger oss en inblick i kvinnors verklighet världen över, vi följer en katt som växer upp och vill flytta hemifrån, följer med ett gäng uttråkade tonåringar och hänger med i ett fartfyllt äventyr signerat Guy Ritchie!

Vi kastar oss rakt in i veckans nya filmsläpp och börjar med att presentera journalisten Anastasia Milkova och dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Yann Arthus-Bertrands dokumentär Woman. 2000 kvinnor från 50 olika länder världen bidrar till att ge oss en gripande bild över kvinnors liv och villkor.

Vi lämnar dokumentärgenren och tipsar om den verklighetsbaserade thrillern Above suspicion, där den nygifta FBI-agenten Mark träffar Susan. Förutom att de inleder en affär blir hon också hans informatör. Det hela spårar ur och slutar med det första mordåtalet någonsin för en FBI-agent.

Guy Ritchie regisserar och producerar actionthrillern The Gentlemen, där vi ser storheter som Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam och Michelle Dockery. Den engelske knarkkungen Mickey Pearson vill sälja sin lukrativa verksamhet till en amerikansk miljardär, men den tänkta affären sätter igång en våldsam kedjereaktion.

Apropå storheter, i Gia Coppolas debutfilm Palo Alto ser vi b.la. James Franco och Emma Roberts och Jack Kilmer. Vi möter ett gäng uttråkade high school-elever som gör allt för att bota tristessen de upplever i den lilla småstaden.

Ett annat par som också vill skaka om lite i tillvaron är Gubben Pettson och hans energiska och busiga katt Findus. Findus är stor nu och vill flytta hemifrån, så utedasset förvandlas till hans nya krypin. Men är det verkligen så kul att bo själv som de först trodde? Det kan du få reda på i filmen Findus flyttar hemifrån.

Det finns visst fler som önskar förändring, när Anton blir kär i David märker det nyförälskade paret snabbt att det inte alltid är så lätt när man vill olika saker. Topp 3 är en svensk animerad romantisk komedi för vuxna!

Sådärja! Vilken vecka! Hoppas du hittar en ny favorit!

Publicerad: 2020-11-04   Senast uppdaterad: 2020-11-04


Feedback