facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 33-34

Siciliansk maffia, dans för att bearbeta trauma och norska illegala biltävlingar står på agendan den här veckan

I Matthias & Maxime tvingas två gamla barndomsvänner hantera de undantryckta känslor som rörts upp av att de båda medverkat i en kortfilm där de skulle kyssa varandra. Det faktum att Maxime är på väg att flytta utomlands sätter ytterligare press på relationen i detta drama som nominerades till Guldpalmen i Cannes.

I den chilenska filmen Ema möter vi dansaren Ema och hennes partner Gastón när de på olika sätt försöker bearbeta traumat efter en misslyckad adoption. Ema lever ut all sin frustration genom dans och tillfälliga sexuella relationer i detta intensiva dansfyllda drama av Pablo Larraín (The Club, Jackie).

Fotografen och journalisten Letizia Battaglia har spenderat större delen av sitt liv med att dokumentera den förödelse som maffian på Sicilien lämnat efter sig. I dokumentärfilmen Shooting the Mafia får vi se resultatet av hennes flera decennier långa arbete.

I norska racingfilmen Börning 2 - On Ice har Roy precis kommit ut ur fängelset efter förra illegala racingtävlingen. Han har lovat att hålla sig borta från tävlande i framtiden, men när hans dotter berättar att hon ska följa med sin pojkvän på en tävling från Oslo till Murmansk kan han inte låta bli att ställa upp själv för att hämta hem henne igen.

12-åriga Mylias familj har precis flyttat ut på landsbygden utanför Quebec och nu ska hon börja i en ny skola. Hon försöker navigera mellan sin önskan om att passa in bland de andra eleverna och sitt behov av att få vara sig själv i franskkanadensiska dramat A colony, som belönades med en Kristallbjörn vid Internationella filmfestivalen i Berlin.

En avslutningsfest i en gammal vattenpark går fruktansvärt fel när det visar sig att någon riggat dödliga fällor för de festande ungdomarna i skräckfilmen Aquaslash.

Publicerad: 2020-08-12   Senast uppdaterad: 2020-08-12


Feedback