facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 52

Efter julfirandet passar det väl bra med nya filmer att njuta av!

Bland den här veckans filmer finns allt från hjärtevärmande familjefilmer till blodisande skräck. 

I trygga händer är berättelsen om en nyfödd pojkes väg till en kärleksfull adoptivförälder via den franska socialtjänsten och engagerade fosterföräldrar som gör allt för att hans start i livet ska bli så bra som möjligt.

Danska familjefilmen Jeg er William kretsar kring den unge Williams värld tillsammans med hans småfifflande och kortspelande morbror Nils. När Nils hamnar i skuld till en lokal gangster måste William rycka in och hjälpa sin morbror till ett bättre liv.

Laura återvänder till sin barndomsby utanför Madrid för att fira sin systers bröllop och återförenas där med barndomsvännen Paco i dramat Alla vet. Lauras man har inte följt med på resan, och snart börjar rykten om henne och Paco att spridas. Men allt förändras när hennes tonårsdotter Irene plötsligt försvinner spårlöst.

95 är filmen om det finska ishockeylandslagets första VM-seger under svenska tränaren Curt Lindström, en seger som gav det ekonomiskt hårt drabbade Finland en mycket välkommen ljusglimt att enas kring i en svår tid.

Redan som mycket liten visar Miles tecken på att vara ovanligt begåvad i skräckfilmen The Prodigy. Men när han som åttaåring plötsligt börjar bete sig allt mer våldsamt börjar hans mamma Sarah ana oråd. Är hennes son verkligen sig själv eller har en ondskefull kraft tagit över honom?

I The Invitation har Will och hans nya flickvän blivit inbjudna på middag hos Wills före detta fru Eden, som han inte hört av på två år. Väl där upptäcker de att Eden är som en helt annan person, nu gift med en ny man och med ett stort behov av att återförenas med Will och gamla vänner. Under kvällens gång börjar Will känna sig mer och mer obehaglig till mods, och han börjar undra om det finns en dold agenda med kvällen, eller om det är hans egna grepp om verkligheten som börjat vackla?

Publicerad: 2019-12-20   Senast uppdaterad: 2019-12-20


Feedback