facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 50

Häxjakt, konstnärsliv i Tahiti och marmeladälskande björn bland veckans nya Viddlafilmer

Den snälla lilla björnen Paddington hamnar i ett nytt äventyr när han och familjen Brown plötsligt befinner sig på jakt efter en tjuv i Paddington 2.

Bedragaren Carter har planerat det perfekta sättet att bli kvitt en skuld till en hänsynslös strippklubbsägare, men när planen ska sättas i verket går inget som planerat i filmen Carter & June.

I dokumentären Memory: the origins of Alien får vi en inblick i tankearbetet och inspirationen bakom den klassiska science fictionfilmen Alien från 1979.

Howards End är den flerfaldigt oscarsbelönade filmen om två engelska familjer under 1900-talets början vars öde flätas samman genom en oväntad gest och ett arv som förändrar deras liv.

Konstnären Paul Gauguin lämnar det invanda livet i Paris för nya intryck och inspiration i Tahiti i franska filmen Gauguin: voyage de Tahiti.

Under 1600-talets blodiga jakt på häxor i England gör sig Matthew Hopkins ett namn när han under mycket kort tid bidrar till avrättandet av 300 påstådda häxor. Den blodiga snaran är en film löst baserat på de historiska händelserna.

Publicerad: 2019-12-12   Senast uppdaterad: 2019-12-12


Feedback