facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 44

Denna vecka går i dramats tecken och vi kikar en del på syskonrelationer, som också är ett återkommande tema.

De allra flesta har någon gång hört Lars Winnerbäcks raspiga stämma sjunga en av sina fantastiska låtar, men vi vet inte så mycket om honom och hur han skapar sin musik, men i dokumentären Winnerbäck – Ett slags liv kommer vi artisten närmare inpå livet.

Apropå livet så har regissören Stefan Jarl skapat en dokumentär som vittnar om ett svunnet liv. I Tiden har inget namn skildras det vardagliga livet hos lantbrukarparet Teodor och Asta Svensson utanför Ystad.

Som vi skrev inledningsvis presenterar vi flera filmer om syskonrelationer denna vecka.

We the animals är ett drama där tre sammansvetsade bröder försöker finna sin plats i ett annars mycket kaotiskt liv.

Även syskonen Bethany och Shayne kämpar hårt för att skapa sig en dräglig tillvaro där de försöker få sin kontrollerande och överbeskyddande mamma att släppa taget, vilket vi kan se i Miss Sassy Pants, inte är så enkelt.

Syskonen Jean, Juliette och Jérémie måste tillsammans bestämma vad de ska göra med vingården hemma i Bourgogne nu när deras pappa har blivit sjuk. Se hur detta beslut förändrar syskonens liv i det klassiska franska dramat Vår vingård i Bourgogne.

Vi avslutar veckans filmer med komedin G.B.F där Tanner kommer ut som gay i skolan och hans liv vänds upp och ner då skolans tre divor plötsligt tävlar om att ha honom som sin ”gay best friend” och relationen med hans bästa kompis sätts i gungning.

Önskar er en trevlig filmstund!

Publicerad: 2019-10-29   Senast uppdaterad: 2019-10-29


Feedback