facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 33

Veckans filmsläpp innehåller en brokig, men stark, skara filmer! Här gör vi bland annat nedslag i 50-talets Rio de Janeiro, i ett rumänskt och amerikanskt lyxhem fyllt av ångest samt i 1990-talets skatekultur.

Två dagar, en natt – så lång tid har karaktären Sandra (Marion Cotillard) på sig att övertala sina kollegor att tacka nej till en bonus så att hon kan få behålla jobbet.

I Orfeu Negro berättar den franske regissören Marcel Camus den mytologiska kärlekshistorien om Orfeus och Eurydike, nu placerade mitt i slummens Rio de Janeiro.

Song to Song är en stjärnspäckad film där vi ser utmärkt skådespeleri från Natalie Portman, Rooney Mara, Ryan Gossling och Michael Fassbender och även musikerna Patti Smith och Iggy Pop.

The Upside baseras på den osannolika vänskapen mellan den rullstolsbundna Philip och hans mycket oerfarna och nyligen frigivna assistent Dell.

I det rumänska dramat Cornelias kärlek kämpar den förmögna mamman Cornelia för att se till att hennes son Babu ska slippa straffas för den smitningsolycka, med dödlig utgång för en fattig pojke, som han orsakat.

I Mid90’s kastas vi tillbaka till 90-talets amerikanska skatekultur där vi får följa tonåringen Stevies liv tillsammans med en orolig mamma, en pennalistisk storebror och äldre skatekompisar.

Publicerad: 2019-08-15   Senast uppdaterad: 2019-08-15


Feedback