facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 29

Nya filmer att avnjuta efter en lång dag i solen!

Bland veckans nysläpp hittar vi fyra filmer från norden.  

I den finska dramakomedin Ljus i natten flätas två livsöden oväntat ihop när en nybliven restaurangägare träffar en papperslös syriansk flykting och erbjuder honom arbete i sin restaurang.

I filmen Krig hamnar elvaåriga Malte mitt i en konflikt mellan barnen på två gårdar i Malmö när de upptäcker att han har ett specialintresse för militärstrategi och börjar utnyttja hans kunskaper.

50 år efter en svår gruvolycka med dödlig utgång får en journalist på en norsk tidning ett anonymt paket med tidigare okänd information, och snart står det klart att högt uppsatta politiska makter inte vill att sanningen om olyckan ska avslöjas i Kings bay.

Dokumentärfilmen Även de döda har ett namn följer en svensk barnläkare som deltog i den uppmärksammade expeditionen Ship to Gaza 2010 för att bistå lokalbefolkningen med humanitär hjälp och medicin som inte annars kunde föras in i regionen.

Vi hittar även två dramafilmer från Italien och Polen i veckans filmlista.

Ida handlar om en ung kvinna som vill avlägga klosterlöften, men först tvingas konfrontera sitt förflutna och vad som hände hennes familj i Polen under andra världskriget.

Den godhjärtade unga mannen Lazzaro lever nästan som livegen på ett tobaksplantage i en isolerad by när ödet plötsligt för honom med till storstaden där en helt annan verklighet råder i italienska filmen Lycklig som Lazzaro.

Publicerad: 2019-07-18   Senast uppdaterad: 2019-07-18


Feedback