facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 20

Denna vecka rör vi oss mellan många olika teman, där problemen som karaktärerna brottas med pendlar mellan högt och lågt, till exempel relationen mellan mor och dotter, kampen för rätten till sin egen kropp och firandet av en framgång som får ett abrupt slut.

En liten bagatell blir symbolen för en större konflikt i det Oscarsnominerade dramat Förolämpningen.

Filmaren Sara Broos bjuder sin mamma, konstnären Karin Broos på en resa för att komma närmare varandra. Resultatet blev en mycket personlig och intim dokumentär som hon kallar för Speglingar.

I Gus Van Sants film Don’t worry, he won’t get far on foot porträtterar den flerfaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix skämttecknaren John Callahans liv. Ett liv där en före detta missbrukare blir en populär samtidssatiriker.

Trots att könsstympning är olagligt i Tanzania utförs detta grymma ingrepp tusentals gånger per år. I Världens modigaste flickor möter vi flickor som kämpar för rätten till att bestämma över sin egen kropp och för sina mänskliga rättigheter.

Janet bjöd in sina vänner på fest för att fira hennes framgångar i arbetslivet, men plötsligt avslöjar hennes man två stora hemligheter som gör att The Party tar en helt annan vändning!

I Lucid lär sig Zel att klardrömma för att slippa sin sociala fobi, men efter ett tag upptäcker han att gränsen mellan dröm och verklighet suddas ut mer och mer och det blir svårare att kontrollera händelserna.

Publicerad: 2019-05-16   Senast uppdaterad: 2019-05-16


Feedback