facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 50

Vi har en fin mix av filmer och dokumentärer att visa er denna vecka!

För den äventyrslystne har vi två fartfyllda filmer med Asterix och Obelix, Astérix - Gudarnas hemvist och Asterix och vikingarna.

För den som vill luta sig tillbaka med ett välgjort drama har vi den israeliska filmen Rättegången - Amsalem vs Amsalem där vi följer fyrabarnsmamman Vivianes långa kamp för att få igenom sin skilsmässa. I det grekiska dramat Love me not anlitar ett gift par en ung fattig kvinna för att bli surrogatmamma till deras barn. Hon flyttar in i deras hem. De båda kvinnorna lär känna varandra och hemligheter kommer upp till ytan.

För den skräcksugne finns Piercing där Reed säger adjö till sin fru och bebis för att åka på en affärsresa. Det är i alla fall vad han säger när han går. I själva verket har hans lust att döda blivit så stark att han, för att inte skada familjen, beslutat sig för att ta in på hotell och mörda en eskortflicka. I All the Creatures Were Stirring är Jenna och Max ute på sin första date på julafton. Den pinsamma stämningen blir inte bättre av att de hamnat på en udda teater där en rad bisarra och skrämmande julberättelser spelas upp.

För den dokumentärsugne har vi två dokumentärer som får oss att fundera kring vår jord och hur vi tar hand om den, Plastic Paradise – det stora sopområdet i Stilla Havet och Sandkrig - vårt ökade beroende hotar planeten. I musikdokumentären Matangi/Maya/M.I.A. får vi en unik bild av personen bakom superstjärnan M.I.A.

Vi på Viddla önskar er en fin Lucia!

Publicerad: 2018-12-12   Senast uppdaterad: 2018-12-12


Feedback