Article image

#Torsdagspremiär v. 49

Som sig bör bjuder Viddla på en ny härlig mix av filmer att njuta av!

Vi på Viddla presenterar denna vecka superklassiker med Amors pilar i högsta hugg, för i När Harry träffade Sally får vi se en romantisk komedi i världsklass. Vi har även den kärlekssprakande musikaliska, om än tragiska, klassikern West Side Story, som vunnit 10 Oscars. Vi får också ta del av Jane Austens (Anne Hathaway) passionerade och olyckliga kärlek till fattiga Tom Lefroy (James McAvoy) i det brittiska storslagna kärleksäventyret En ung Jane Austen.

Joaquin Phoenix kammade hem priset för bästa skådespelare på Cannes filmfestival för sin roll som den traumatiserade krigsveteranen Joe, som kombinerar sin våldsamma bakgrund med viljan att göra gott genom att åta sig olika typer av våldsuppdrag i You were never really here.

Under andra världskriget samlade tyskarna ihop särskilt flyktbenägna krigsfångar och satte dem i ett, vad de trodde var, rymningssäkert fängelse. I ett spännande äventyr får vi se de allierade fångarna planera den djärva flykten från lägret. Med tidens stora skådespelarnamn som bland annat Steve McQueen och James Garner var Den stora flykten en av de största actionfilmerna och nominerades till en Oscar för bästa klippning.

Vi har även mycket sevärda, känslosamma och upprörande dokumentärer att visa er, i Generation Wealth har fotografen Lauren Greenfield under 25 år fotograferat och intervjuat välbärgade amerikaner som lever i en värld av överflöd, där pengar, status och image betyder allt. Shock Room bygger på det uppmärksammade Milgramexperimentet där vi få se människor gå igenom olika versioner av experimentet för att svara på frågan: är vi alla kapabla att göra hemska saker under rätt omständigheter?

I Klara utmanar sig Klara rejält på hästryggen för att bli accepterad i sin nya hemstad, även nioåriga Simon utmanar sig själv då han till slut får nog av sin plågoande Alex i Lejontämjaren.


Feedback