facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 41-42

Medborgarrättsförkämpar i Djupa Södern, motvilliga klimataktivister och mäns psykiska hälsa är några av teman i veckans nypublicerade filmer på Viddla.

Han följer med sin bror på bandets hittills största turné i Mistaken for Strangers. Tom Berninger dokumenterar sig själv, sin bror och bandmedlemmarna i The National. Det blir en liten inblick i musiken och banddynamiken. Men kanske allra mest ett porträtt av filmskaparen själv.

Son of the South är ett drama baserad på en verklig händelse om ett KKK-medlems barnbarn som växer upp i början av 1960-talet. Trots att han fostras in i hatet intresserar han sig för medborgarrättsrörelsen.

I dramat Fyra små vuxna försiggår lite allt möjligt. Ett medelålders par bestämmer sig, mitt i en otrohetskris, för att öppna upp sitt äktenskap och bege sig in i polyamori.

För Albert och Bruno som har shoppingmani, blir lösningen att gå med i en självhjälpsgrupp för shopoholics. Här möter de några klimataktivister som bjuder med dem på ett möte. Det blir Ett tufft år när de gradvis involveras allt mer i klimatrörelsen och möter en oväntad gemenskap där.

Mrs. Henderson förlorar sin make, men vill ändå inte dra sig tillbaka. Hon bestämmer sig för att köpa en sliten teater i Soho och väcka liv i den i Mrs. Henderson presents.  

Mäns psykiska hälsa är ett hett tema i vår tid, och filmen Take Shelter är ett bra bidrag till diskussionen. Curtis upplever att ha onda drömmar och hallucinationer, och fruktar att det kan vara en ärftlig sjukdom – eller domedag. I sin förtvivlan bestämmer han sig för att bygga ett skyddsrum i sin trädgård.

God filmvecka!

Publicerad: 2024-10-10   Senast uppdaterad: 2024-10-10