facebook
Article image

Sommerpremiär v. 29-32

Experimentell konst, sydkoreansk, romantisk Oscar-favorit och flera klassiska barnfilmer bland sommarens nypublicerade filmer på Viddla.

 

Den starka filmen Signs of Life var filmskapare Werner Herzogs första film, och den vann pris för bästa regidebut på filmfestivalen i Cannes. Filmen handlar om en skadad soldat som blir avlägsnad från slagfältet och placeras på ön Kos för att bli bra igen.

 

Den animerade Iron Monkey är en actionfilm om en läkare som hjälper de fattiga på dagen, medan han maskerar sig och stjäl från de korrupta auktoriteterna på natten.

 

Vissa konstnärer och deras konst förmår att göra ett starkare intryck än andra. Anselm Kiefer räknas som en av de störste samtida konstnärerna, och dokumentären Anselm ger en inblick i några av hans sätt att hantera historien till sitt hemland Tyskland via måleri och skulptur.

 

En frånskild, medelålders kvinna bestämmer sig för att hon inte vill vara ensam resten av livet. Frisinnade Gloria träffar så en pensionerad sjöofficer på klubben i Santiago.  

 

Life, Above All beskriver livet till den 12-åriga Chanda, då hennes yngre syster dör och hennes mamma blir sjuk. Filmen är en viktig historia om kärlek och tron på framtiden i ett pulserande Sydafrika.

 

För barnen:

 

Någon har sett en sjöorm i fjorden. Lillebror vill ut på sjöormsjakt, men det vill inte Knatten, för han vill ha Lillebror för sig själv. Vi möter dem i Knatten och sjöormen.

 

I den animerade Karlsson på Taket möter vi Lillebror som plötsligt får en ny kompis som en dag flyger in genom hans fönster. Karlsson är en glad man som är bäst i allt möjligt. Men han är kanske allra bäst på att vara Lillebrors kompis!

 

I Victor och Josefine: Resan till Snackistan går Victors fiolin sönder, och de två måste åka till hans hemland Snackistan för att få den fixad. Musik har varit förbjudet i landet i flera år, och våra hjältar måste jobba hårt för att hämta musiken tillbaka.

 

Jönssonligan är välkänd för många, men det finns också en Lilla Jönssonligan. I Lilla Jönssonligan på styva linan handlar det om deras upplevelser när tivolit kommer till stan. Lyckas de skaffa biljetter till alla bodarna?

 

Det handlar om tre inuit-vänner och deras äventyrliga färd för att hitta mat till sin klan i The Legend of Sarila.Filmen är tillåten för alla åldrar.

 

Ha en riktigt bra filmsommar!

Publicerad: 2024-07-08   Senast uppdaterad: 2024-09-02