facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 23-24

Böcker, historia och musik bland veckans nya filmer i Viddla!

Film för alla, antingen du är bokälskare, gillar historia eller är musikfan.

Umberto Eco var författare, professor och ivrig boksamlare. Vi möter honom i dokumentären Umberto Eco: A Library of the World, där vi får en exklusiv titt på hans privata boksamling.

För dem som har en förkärlek för action och konspirationsteorier har vi Accused. Hur kan man försvara sig om man blir felaktigt anklagad – på nätet?

I Sophie Scholl: The Final Days lär vi känna den antinazistiska aktivisten Sophie som stod på de förtrycktas sida under kriget, och som senare dömdes till döden. Filmen vann Silverbjörnen under Filmfestivalen i Berlin.

Den animerade filmen Charlie och Den Gyllene Masken handlar om tonåringen Charlie som lever ett hårt liv på gatan i Chicago. På magiskt vis reser han långt tillbaka i tid och måste visa sig värdig att bli en av hjältarna med den gyllene masken för att bekämpa den onde erövraren Kun-Yi. Filmen har åldersgräns 11 år.

I musikkollektivet The Elephant 6 Recording Co. producerades musik som aldrig nådde MTV. Här uppstod band som senare kom att ändra indiepop och alternativ rock för alltid.

Ta tidig semester! Res till Frankrike i Last Summer, i dramat som uppstår då advokaten, frun och tvåbarnsmamman Anne skaffar sig en yngre älskare.

Ha en trevlig filmvecka!

Publicerad: 2024-06-06   Senast uppdaterad: 2024-06-06