facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 15-16

Freaks out utspelar sig i Rom under andra världskriget och följer fyra cirkusarbetare när deras cirkusägare försvinner. Det är en av torsdagspremiärens åtta nya filmer.

Arthur och Maltazard är den andra delen i den animerade serien om Arthur och minimojerna som följer Arthur som reser till landet där minimojerna bor. Den ondskefulla Maltazard hotar glädjen i det magiska landet och när Arthur får veta att prinsessan Selenia befinner sig i fara måste han rädda henne.

Robotmekanikern Sam ska fria till sin barndomskärlek med en dyrbar ring. När ringen förväxlas med skurken Oscars ring som används för ondskefulla planer, får Sam hjälp från sina robotar för att få tillbaka sin ring och rädda staden. Bling är en animerad komedi för hela familjen.

Freaks out utspelar sig i Rom under andra världskriget och följer fyra cirkusarbetare. Den tyska cirkusägaren Franz som kan se in i framtiden försöker få de fyra cirkusarbetarna att arbeta för honom, då han vet att de har krafter som kan vara till Tysklands fördel i kriget.

Den romantiska dramafilmen Eiffel är historien om skapandet av det berömda Eiffeltornet – Paris ståtliga landmärke. När ingenjör Gustave Eiffel får i uppdrag att designa något alldeles spektakulärt för den stora världsutställningen i Paris 1889 känner han sig inte helt hågad, han hade hellre velat designa tunnelbanan. Men mötet med den mystiska Adrienne förändrar allt.

Kan en flytt förändra livet för alltid? Det påstår i alla fall mäklaren som säljer drömhuset utanför stan till medelåldersparet Alain och Marie. I källaren finns nämligen en tunnel som leder till ett hål i taket, och klättrar man ner där och sen faller ut igenom hålet blir man tre dagar yngre. Dramakomedin Otroligt men sant är regisserad av den franske filmskaparen och musikern Quentin Dupieux.

Michelle Pfeiffer och Renée Zellweger har roller i dramafilmen Vit oleander som är baserad på en roman av Janet Fitch. Tonåringen Astrid (Alison Lohman) hamnar på det ena familjehemmet efter det andra när mamma Ingrid (Michelle Pfeiffer) döms för mord på sin pojkvän och hamnar i fängelse.

Den 7:e dvärgen handlar om Bobo, den yngste av de sju dvärgarna, som råkar sticka prinsessan Rose i fingret med ett gift. Hela riket faller i djup sömn och Bobo och de andra sex dvärgarna ger sig ut på en räddningsresa in i framtiden för att rädda både prinsessan och riket.

Conor och Eleanor var tidigare lyckligt gifta, men efter en tragisk händelse vill båda hitta tillbaka till varandra igen. I A story of love får vi följa parets försök att hitta tillbaka till det de en gång hade. I rollerna ser vi Jessica Chastain och James McAvoy.

Publicerad: 2023-04-13   Senast uppdaterad: 2023-04-13


Feedback