facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 43-44

Denna torsdagspremiär bjuder vi på fyra dokumentärer och en hel del skräck lagom till Halloween!

Glöm adventskalendrar med förväntansfulla barn och trinda och snälla tomtar. I Deathcember får du i stället frossa i blod och skräck ända fram till jul. Denna adventskalender innehåller 24 kortfilmer, den ena mer fasansfull än den andre, men också med en stor dos mörk och skruvad humor.

Dokumentären Hail to the Deadites skildrar subkulturen som har uppstått kring den kultförklarade skräckfilmsserien The Evil Dead. Genom intervjuer med fans och medverkande från originalfilmerna ges en unik inblick i hur subkulturer och fandom kring kulturfenomen kan uppstå.

I dokumentären Blind ambition får vi följa fyra män, som flytt svält och tyranni i Zimbabwe, och deras strävan att forma ett lag för att tävla i vinprovning och vinna den eftertraktade utmärkelsen World Wine Tasting Champions som ska utses i Frankrike.

Sonia Kennebecks dokumentär Enemies of the state handlar om hackern Matt DeHart som av CIA och den amerikanska staten anklagades för hemska sexualbrott. Själv hävdade han att han utsatts för en komplott och vedergällning för att ha kommit över konfidentiella dokument komprometterande för CIA.

Lost Boys är en dokumentär som berättar den sanna berättelsen om vad som hände när ett kompisgäng festade loss i vad som ter sig som en evighet. Festandet avbryts när några av vännerna försvinner. Joonas som är en i gänget tar sin kamera med när han ger sig ut för att ta reda på vad som har hänt.

När Johnnys syster ber honom ta hand om Jesse under en tid har han inget annat val än att låta pojken följa med på en jobbresa, där han intervjuar barn om deras syn på framtiden. För första gången i livet måste Johnny själv ta hand om ett barn. C’mon C’mon är en film skapad av studion bakom filmer som Moonlight och Lady Bird.

 

Publicerad: 2022-10-26   Senast uppdaterad: 2022-10-26


Feedback