facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 3-4- Äntligen Viddla-helg

Underhållning när den är som bäst! Luta dig tillbaka och låt denna veckas Viddla-premiärer göra din helg.

I dokumentären Creating Woodstock berättas historien om den lilla grupp människor som arrangerade den mytomspunnen musikfestivalen Woodstock 1969. Med hjälp av intervjuer och forskningsmaterial får vi veta vad som egentligen pågick bakom kulisserna till en av 1900-talets absolut största musikhändelser.

Sextonårige Alexis kapsejsar med sin segelbåt utanför en badort i Normandie, men räddas av den två år äldre, charmige och världsvane David. Mellan dem växer en vänskap fram, sedan en romans som snart övergår i besatthet. François Ozons romantiska drama Summer of 85 är löst baserat på Aidan Chambers roman Dance on my Grave (1982).

Peninsula äger rum fyra år efter zombieutbrottet i den över hela världen hyllade Train to Busan. Den koreanska halvön är förstörd och Jung-seok, en före detta soldat som har lyckats fly utomlands, får i hemligt uppdrag att återvända. När han och hans team oväntat möter överlevande börjar kampen att fly från den övergivna halvön igen. Filmen har mottagits väl av kritikerna och är redan en succé i Asien.

Ted Bundy var seriemördaren som satte ett helt samhälle i skräck under 70-talet med sina brutalt hänsynslösa mord och våldtäkter på kvinnor. Bill Hagmaier (Elijah Wood) var FBI-agenten som bestämde sig för att han skulle försöka förstå sig på vad som drev den dömde till sina hemska gärningar. No Man of God är skildringen av deras fascinerande band som knöts under deras möten.

Året är 1946 och andra världskriget har precis tagit slut. Den unge nederländske soldaten Johan går med i ett elitförband, men finner sig snart i samvetskval. Den nederländska kolonin i Indonesien har hamnat i ett maktvakuum, och Johan måste välja mellan att lyda order, och att undvika den brutala krigsföringen i The east.

I Life of deception möter vi Rory, en ambitiös entreprenör och före detta råvarumäklare. Han lyckas övertala sin amerikanska fru Allison och parets barn att lämna det trygga medelklasslivet och den amerikanska villaförortens bekvämligheter för att flytta till hans barndoms England. Rory ser en chans och börjar jobba på sin gamla arbetsplats och hyr en flera hundra år gammal herrgård. Men familjen börjar krokna under påfrestningarna av att leva ett liv som de inte har råd med och framförallt av en tilltagande isolering samtidigt som de går mot det till synes oundvikliga sammanbrottet.

Publicerad: 2022-01-20   Senast uppdaterad: 2022-01-20


Feedback