facebook
Article image

#julfilmer - God jul!

God jul från oss på Viddla!

Här listar vi några filmer som vi tycker passar lite extra bra att se under juldagar och ledighet. Vilken är din favorit?

Astrid Lindgrens jul: På samlingsutgåvan Astrid Lindgrens jul har de avsnitt som handlar om vintern och julfirandet lyfts ut från åtta av de mest älskade filmatiseringarna och tv-versionerna av Astrids kända barnböcker i en riktigt stämningsfull och vintrigt sagolik julkavalkad. 

En underbar jävla jul: 27-åriga Simon och Oscar (Anton Lundqvist), som har varit ett par i några år, har köpt ett hus med renoveringsbehov i Bromma tillsammans med sin nära vän, den gravida Cissi. Tillsammans ska trion bilda familj. Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer. Nu finns det ingen återvändo, på julafton ska tillkännagivandet ges.

Kajsa Kavat: Kajsa flyttade till mormor när hon bara var en liten bebis, och nu när hon är större så hjälper hon mormor att sälja polkagrisar på torget. Men veckan före jul ramlar mormor och gör illa sitt ben. Hur ska det nu gå med polkagrisförsäljningen?

Tomten är far till alla barnen: Sara bjuder in sina tre tidigare män, deras nya fruar och deras nya barn att fira julafton med sin nye man Janne. Allt för att alla barn skall få uppleva en äkta jul tillsammans med alla sina föräldrar. Med en del sprit innanför västen råkar Janne av misstag avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig utan att berätta det för Sara, som i sin tur inget högre önskar än att få barn med Janne. Det tar inte lång tid innan alla på festen känner till Jannes lilla anatomiska ingrepp.

Love actually: Den brittiska romantiska komedin Love actually, regidebut av manusförfattaren Richard Curtis som tidigare skrivit manus till bland andra Fyra bröllop och en begravning och Notting Hill, växlar mellan inte mindre än tio löst sammanflätade kärleks- och vänskapsrelationer mot bakrund av ett sagolikt London som laddar inför årets julrush.

Juloratoriet: Juloratoriet tar sin början i Sunne, där man samlats för att uppleva Bachs jublande Juloratorium. Därifrån vidgar sig berättelsen; den spänner över tre generationer. Handlingen rör sig mellan Värmland och dess geografiska motpol Nya Zeeland.

Livet är underbart: Det är julafton, och George Bailey har tappat livslusten och önskar att han aldrig fötts när han bestämmer sig för att hoppa i den iskalla floden i hans gamla hemstad Bedford Falls. Hemstaden som han älskat genom hela sitt liv och vars invånare han gjort allt för att hjälpa.

Rädda tomten: Julius är åtta år och bor på ett barnhem. Han älskar att höra föreståndarens berättelser om hur tomten hade med sig Julius till barnhemmet en kall julafton för sisådär åtta år sedan. De äldre killarna på barnhemmet tycker Julius är barnslig och föreståndarens gullegris och de ger honom tjuvnyp när helst de kommer åt. 

Publicerad: 2021-12-21   Senast uppdaterad: 2021-12-21


Feedback