facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 48

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Helan & Halvan (2018)

Efter en mängd succéer har lyckan börjat vända för komikerduon Helan och Halvan (Stan Laurel och Oliver Hardy). För att blåsa nytt liv i sina karriärer beger dig sig ut på en teaterturné i Storbritannien och Irland. Den slitsamma turnén ska visa sig vara deras allra sista.

I rollerna som Stan Laurel och Oliver Hardy ser vi Steve Coogan och John C. Reilly.

Smärta och ära (2019)

I samband med att en filmregissör äras för sin karriärs framgångar smärtas han av sjukdomar och kanske än mer av en existentiell kris. I sin jakt på mening blickar han tillbaka på sitt liv och minns besluten som format honom till den han är idag.

Gilbert Grape (1993)

En ung man i en amerikansk småstad, Gilbert Grape, har svårt att hitta en egen riktning i livet eftersom han måste ta hand om sin yngre bror, som har en psykisk funktionsnedsättning, och sin extremt överviktiga mamma. Ett visst ljus i tunneln uppstår när en ung kvinna anländer till staden och fångar Gilberts intresse.

Tårtgeneralen (2018)

Året är 1984, IKEA har stängt i Köping och staden har blivit utsedd till Sveriges tråkigaste på tv. Känslan är att Köping inte kan sjunka mycket lägre, men en man är fast besluten om att bringa återupprättelse till staden. Hasse P bestämmer sig för att få med Köping i Guinness rekordbok – detta genom att baka världens längsta smörgåstårta.

 

 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-12-03   Senast uppdaterad: 2021-12-03


Feedback