facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 15-16

Verkligheten överträffar dikten i veckans nya Viddlafilmer

Bland veckans filmer hittar vi två prisbelönta dokumentärer och en spelfilm som bygger på en sann historia. Konstnären och tjuven är den otroliga berättelsen om en ung konstnär som blir vän med tjuven som stal två av hennes tavlor från ett galleri i Oslo.

I chilenska Oscarsnominerade dokumentären Åldrade spion misstänker en anhörig att hennes mamma blir illa behandlad på ett äldreboende och anlitar 83-åriga Sergio som spion på insidan.

Fyra unga män vägrar leva ordinära liv och beslutar sig för att råna ett universitet i Kentucky på värdefulla bokutgåvor i American Animals. Spelfilmen väver in dokumentära element genom intervjuer med de faktiska deltagarna i stölden.

Ett tyskt förband befinner sig i Italien när de får veta att de ska inta Stalingrad i Ryssland under andra världskriget. Något som visar sig vara en mycket större utmaning än de först trott i filmen Stalingrad från 1993.

Programmeraren Miles lever ett tråkigt och enformigt liv när han plötsligt mot sin vilja kastas in i en brutal internetshow som går ut på att riktiga männikor kämpar mot varandra på liv och död på stadens gator. Guns Akimbo är en fartfylld actionfilm med Daniel Radcliffe i huvudrollen.

I den colombianska skräckfilmen Luz – The Flower of Evil tar en religiös ledare med sig en ung pojke till sin isolerade församling uppe i bergen. Han hävdar att pojken är den nya messias, men snart inser byborna att gränsen mellan godhet och ondska inte är så fast som de tidigare trott.

Publicerad: 2021-04-15   Senast uppdaterad: 2021-04-15


Feedback