facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 49-50

Dags för nya filmer i vintermörkret!

12-åriga Conor vaknar en natt av att ett monster står utanför hans fönster, men det är inte samma monster som han drömt mardrömmar om sedan hans mamma lades in på sjukhuset. Det här monstret verkar vilja hjälpa honom, även om det kommer med ett högt pris. Sju minuter efter midnatt är berättelsen om en pojkes försök att hantera de svåra frågorna i livet.

I oscarsnominerade familjefilmen Mysteriet om Herr Länk söker en karismatiskt upptäcktsresande efter upptäckten som han hoppas ska ge honom den uppskattning han tycker sig förtjäna på klubben för upptäcktsresande - den saknade länken för människans ursprung.

A ciambra är berättelsen om 14-åriga Pio som lever i de fattigaste delarna av Kalabrien i Italien. Han gör allt han kan för att lära sig att navigera den hårda verkligheten och gatans oskrivna lagar.

Mästerregissören Andrej Tarkovskijs film Spegeln tittar tillbaka på en dödande mans liv mot bakgrunden av den ryska nationens historia.

När det gifta paret Joan och Tom upptäcker att Joan drabbats av cancer tvingas de inse att deras tid tillsammans kan bli kortare än de trott. Ordinary love är ett nära porträtt av två människors kärlek till varandra när allt plötsligt förändras.

När Halvdan från den fattiga vikingabyn Östbyn träffar Meia från den rivaliserande men mycket rikare Västbyn blir de snabbt vänner. Men deras relation hotas av den fejd som länge har pågått mellan byarna i familjefilmen Halvdan viking.

Publicerad: 2020-12-02   Senast uppdaterad: 2020-12-02


Feedback