facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 3-4

Franska klassiker och ljuv musik står på programmet den här veckan

Bland veckans nya filmer i Viddla ser vi hela två filmer av den hyllade franska regissören Agnés Varda. Hon anses ha varit gudmor till den franska nya vågen och arbetade med film fram till sin död 2019. I Cléo från 5 till 7 följer vi en ung sångerska under två svåra timmar när hon väntar på ett cancerbesked från läkaren. I Min lycka ser vi en familjefar som gör det kontroversiella valet att, trots en fin relation med sin fru, inleda en relation till en annan kvinna och vilka konsekvenser det får.

1972 går Aretha Franklin in i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles för att under två dagar spela in ett livealbum. På plats finns även filmskaparen Sydney Pollack för att dokumentera händelsen, och resultatet är den fantastiska dokumentären Amazing grace.

Många drömmer om ett liv i ett annat tempo på en gård på landet. John och Molly tar steget i dokumentären The Biggest Little Farm, och det blir en resa mellan hopp och förtvivlan när de försöker driva sin hållbara farm i den ogynnsamma kaliforniska myllan.

I svenska skräckfilmen Svart cirkel tar Celeste hjälp av självhypnos för att få ordning på sitt liv. Det verkar fungera till en början, men snart börjar mystiska bieffekter i form av hallucinationer visa sig.

Operation Red Sea är en storslagen och påkostad kinesisk actionfilm om en militär insats mot en terrororganisation som hotar en grupp civila för att få tillgång till kärnvapen.

Publicerad: 2020-01-15   Senast uppdaterad: 2020-01-15


Feedback