facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 47

Det är lätt att bli fullständigt uppslukad av att nå ett mål, vilket flera av veckans filmer vittnar om. Det är alltifrån djungel-, kärleks-, äktenskaps- och hämndkickar i en salig blandning! Så håll i dig, nu kickar vi igång denna filmvecka!

I The Foreigner förlorar den Londonbaserade affärsmannen och före detta elitsoldaten Quan (Jackie Chan) sin dotter i ett terrordåd, och han blir besatt av att få veta vem som är ansvarig.

Nära ögat! är en surrealistisk fransk komedi i 70-talsmiljö där Louis hittar en död människa utanför hans lägenhet. Louis blir genast misstänkt för mord och tas in för förhör av den hårdföre polismannen Buron. Det blir en absurd upplevelse i förhörsrummet och det är svårt att bevisa sin oskuld när polisen är galen!

Efter fem säsonger av tv-serien kulminerar nu historien om Anna, Alex, Fredde, Mickan samt Ove och Anette i filmen Solsidan. Skilsmässor, barnlöshet och livskriser blandas med oskrivna badregler i Torekov och personliga förväxlingar.

Förbannelsen som Prins Charming fick över sig när han var barn tvingar honom att fria till alla kvinnor han möter. De ratade kvinnorna hotar med att sätta kungariket i kaos för att hämnas de uteblivna löftena, vilket leder till att kungen ger prinsen ett ultimatum: hitta sann kärlek innan han fyller 21, annars förlorar han rätten till tronen.

Sir är ett romantiskt drama där hembiträdet Ratna, som egentligen drömmer om att designa kläder, arbetar för en av Mumbais rikaste familjer. Från Ratnas perspektiv har Ashwin allt: rikedom, jobb och frihet. Men varför ser han då alltid så ledsen ut?

Jungle är ett actionfyllt drama där vi ser Daniel Radcliffe axla rollen som den unga israelen Yossi Ghinsberg, som lämnar ett tryggt liv bakom sig för att följa sin dröm, ett år i Amazonas mystiska djungel. Filmen bygger på Ghinsbergs memoarer och det blir en resa som snart förvandlas från en dröm till ett enormt psykologiskt test av förtroende och mod.

Publicerad: 2019-11-20   Senast uppdaterad: 2019-11-20


Feedback