facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 45

Okej, veckans filmlista kantas av genres inom allt från himmel och jord: erotik, drama, thriller, äventyr och komedi! Bara att vraka och välja!

Att växa upp kan för vissa vara fantastiskt, men för andra är det ett helvete. Trots att filmerna gjordes med över 60 års mellanrum, så finns det vissa likheter mellan De 400 slagen och Kapernaum. Två pojkar har vuxna i sin närhet som misslyckas med att axla sitt föräldraansvar.

Paige och Sasha är bästa vänner och gör allt tillsammans. Men plötsligt kommer den charmiga läkaren Tim in i Paige liv och ingenting blir som förut. Frågan är om det finns plats för tre, eller om relationen med Sasha är överspelad? Se hur det går i dramakomedin Life partners. Ett annat triangeldrama som vi får följa är det mellan författaren Marie de Heredia, hennes man Henri och poeten och fotografen Pierre Louÿs. I Curiosa får vi följa detta erotiska 1800-tals drama.

I regissören Marcus Ovnells nya film, Inbrottet, försöker ett äkta par ta sig förbi ett inbrott som sker hemma hos dem, men när verkligheten kommer ikapp är det svårt att leva med skulden.

Sist men inte minst har vi ett riktigt blodigt äventyr. I Kejsaren av Paris måste supertjuven Francois Vidocq samarbeta med Polisen för att lösa ett mord han själv är anklagad för att ha begått.

Önskar er en trevlig filmvecka!

Publicerad: 2019-11-06   Senast uppdaterad: 2019-11-06


Feedback