facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 43

Det finns många olika sätt att få igång kreativiteten hos människor och hur tankar och idéer föds och storverk skapas är förstås individuellt. Oavsett hur, så har kreativiteten fått flöda och vi kan leverera massa film till er även denna vecka!

Det är alltid intressant att fundera kring den kreativa processen kring skapande, någon som tog fasta på den tanken är den tyske dokumentärfilmaren Hermann Vaske. Under 30 år har han rest jorden runt för att träffa de mest prominenta personerna inom konst, politik, vetenskap och filosofi. De har alla fått samma fråga: Why Are We Creative?

Apropå kreativitet inom skådespeleri, så har vi flera filmer i veckans premiär som berör just det ämnet, i Yao reser den berömda franska skådespelaren Seydou Tall till Senegal, landet hans föräldrar kommer ifrån, för att göra reklam för sin bok. Han träffar 13-åriga Yao som ensam rest nästan 40 mil för att träffa honom och få en autograf. Tall blir imponerad och rörd och bestämmer sig för att köra Yao tillbaka till sin by. Men färden till byn blir inte riktigt så enkel som han tänkt sig och snart befinner de sig på ett äventyr på Senegals landsbygd där Tall tvingas konfrontera sina rötter i föräldrarnas hemland.

Scotty and the secret history of Hollywood är den skandalfyllda berättelsen om rådgivaren och hallicken Scotty Bowers liv, och hur han på flera kreativa sätt hjälpte och stöttade Hollywoods allra största stjärnor att leva ut sina drömmar bakom rampljuset.

Utöver dessa kan du också se komedin Ideal Home, där kändiskocken Erasmus och hans partner Pauls festkväll får ett abrupt slut när en tioårig pojke plötsligt dyker upp, han påstår sig vara Erasmus okända barnbarn. Hur ska paret hantera detta uppdykande? vill de bli föräldrar? Kan detta vara det uppvaknande som de behöver?

I The man with the iron heart följer vi två unga män från motståndsrörelsen som under Tredje rikets storhetstid 1942 skickas till Prag för att mörda Reinhard Heydrich, chef för Gestapo och en av hjärnorna bakom de organiserade massmorden på de europeiska judarna.

Adam letar efter sin försvunna pappa och finner honom gömd inne i den stora skogen, för det visar sig att hans pappa är den legendariska Bigfoot. Adam i sin tur har upptäckt att han också börjar förändras. I Bigfoot Junior följer vi det spännande äventyret där far och son måste undvika att fångas av det stora hemska företaget HairCo.

För att återkoppla till inledningen så får vi ju ändå ta tillfället i akt och ställa frågan: Vilken film ska du se?

Publicerad: 2019-10-24   Senast uppdaterad: 2019-10-24


Feedback