facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 26

I veckans Viddlafilmer hittar vi feelgood familjefilm och nagelbitande thriller så väl som relationsdrama och komik och mer därtill.

I Förförd omvärderar Tony sin komplexa relation med Georgio efter en svår skada och ställer sig frågan: måste kärlek alltid komma med smärta?

Ursli lever ett enkelt men lyckligt liv i de schweiziska alperna tills familjen en dag förlorar sin inkomstkälla och han riskerar att bli av med både sin älskade get och den fina bjällran som han fått från sin farfar i familjefilmen Pojken och klockan.  

När Jake och Tony träffas blir de genast goda vänner trots att de är väldigt olika. Men deras vänskap hotas när deras föräldrar hamnar i en ekonomisk fejd i Little men.

Snyltaren är Pier Paolo Pasolinis debutfilm och handlar om kriminella Vittorio ”Accattone” Cataldi och hans försök att få ihop sitt liv i de fattiga delarna av 1950-talets Rom.  

I Bad moms försöker Amy (Mila Kunis) vara den perfekta mamman som har koll på allt tills hon en dag inte orkar mer och slår sig ihop med två andra mammor som har fått nog av de omänskliga kraven på perfektion.

Ett engelskt par träffar en rik rysk affärsman på en semesterresa i John le Carré-thrillern Our kind of traitor. Han ber dem om en tjänst, och snart befinner de sig i en händelsespiral som involverar både brittisk underrättelsetjänst och den ryska maffian.

Ballerinan Susie blir antagen till en välrenommerad balettskola i Berlin, men inser snart att allt inte är vad det verkar vara på skolan när lärarna visar sig vara häxor i filmen Suspiria.

Publicerad: 2019-06-27   Senast uppdaterad: 2019-06-27


Feedback