facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 5

Kärlekspar med förhinder och familjeband som testas!

I den här veckans nya Viddlafilmer möter vi kärlekspar som stöter på olika typer av hinder. I tyska filmen Barbara har läkaren Barbara och hennes pojkvän hamnat på olika sidor av muren. Hon slits mellan att fly till väst för att återförenas med honom och den plikt hon känner inför sina patienter på den östra sidan. I Rust and bone träffas två personer som lever helt olika liv och inte är intresserade av en monogam relation, men som hittar varandra efter en svår olycka. Filmen Innan frosten handlar om ett par som lever liv som på ytan ser perfekt ut, men som i själva verket tråkar ut dem. Men när mannen möter en mystisk kvinna tar allt en farlig vändning.

Vi hittar också filmer som kretsar kring bandet mellan familjemedlemmar. I dokumentären Brev till en seriemördare försöker en syster ta reda på varför någon ville skjuta hennes bror genom att skriva brev till morddömde Peter Mangs. En far försöker förbättra relationen till sin dotter genom att posera som livscoach i tyska komedin Min pappa Toni Erdmann. I filmen Jimmie får vi uppleva en flykt från ett krigsdrabbat Sverige ur en fyraårig pojkes ögon när han tillsammans med sin pappa färdas genom Europa mot säkerhet.

För en inblick i dagens Kina där den snabba ekonomiska utvecklingen skördat offer längs sin väg kan A touch of sin vara rätt val, men är man på jakt efter något lite lättsammare kan man istället välja den tecknade filmen Gordon & Paddy för att få veta vem som är nöttjuven i den annars så fridfulla gläntan i skogen.

Publicerad: 2019-01-29   Senast uppdaterad: 2019-01-29


Feedback