facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 39-40

Spionaction med Jason Statham, shanty och körsång i fri utveckling samt krigsdrama är några av veckans teman i Viddla.

I The Beekeeper spelar Jason Statham rollen som den tystlåtne biodlaren Adam Clay, som lever et stillsamt liv utan särskilt mycket kontakt med andra. Men då grannen utsätts för grov svindel, måste han hämta fram sina färdigheter från sitt tidigare liv som specialagent.

I Fisherman’s Friends: One and All har sångarna i shantykören fått lite för mycket uppmärksamhet – lite för fort. Nu gäller det att hitta tillbaka till något av det liv de levde innan de blev upptäckta.

Pandemin leder till uppskjutanden och stora problem med genomförandet av den planlagda konserten som denna speciella kör ska ha i samarbete med den svenska symfoniorkestern. Berättelsen om Konsert Deluxe/Kördeluxe är en film för alla som tycker om musik och människor.

Hämnd serveras bäst kall, något som kvinnan i Black Book kan relatera till. Efter att nazisterna utrotar hennes familj, påbörjar hon den långa processen med att infiltrera ledarkretsen, med mål om att förstöra dem inifrån.

I Typist Artist Pirate King tar den högst verkliga konstnären Audrey en fiktiv utflykt med sin sjuksköterska, för att uppsöka sitt förflutna. Filmen är baserad på konstverk Audrey efterlämnade sig då hon dog.

Du får Johnny Depp i en helfransk film i Jeanne du Barry. Kostymer, kurtisaner, kärlek, svek och vacker scenografi i skön förening. Filmen är regisserad av Maïwenn, som också spelar en av huvudrollerna.

God filmvecka!

Publicerad: 2024-09-26   Senast uppdaterad: 2024-09-26