facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 27-28

Börshandel, rysare från 80-talet och aspirerande kriminella är några av teman i veckans filmer i Viddla.

Det är ensamt och krävande, livet som professionell daytrader. Men hon är ambitiös och ger inte upp. Trader är veckans börsrelaterade film.

Rawhead Rex (undertitel: “He lives again, to feed again”) skickar oss raka vägen tillbaka till 80-talet och kombinationen rysare/monsterfilm. Ett skräckingivande eller roligt återseende, allt eftersom vilket förhållande man har till denna sortens filmer. Som en tittare beskriver det: «Accept the genre… and just go with it».

Den pigge 90-åringen William Shatner berättar från sitt långa liv som skådespelare i William Shatner: You can Call me Bill från 2024. Han är bland annat känd för sina roller i Star Trek, The Practice och Boston Legal och är just nu den äldste som någonsin har rest i rymden. 

I Snälla kriminella försöker två förlorare att tjäna pengar nog för att lösa sina problem. MC Baboo och Sasan bestämmer sig för att begå ett antal rån, men har snabbt både polis och farliga gangstrar i hälarna.

Det kämpas i luftrummet över Storbritannien i Battle over Britain. En ung pilot och hans stridskamrater jobbar med att försvara sin flygstation – och sitt land.

I Rödskägg åker vi tillbaka till 1800-talets Japan, där en ilsken läkare tränar en ung praktikant.

Trevlig filmvecka!

 

Publicerad: 2024-07-04   Senast uppdaterad: 2024-08-09