facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 25-26

En medelålders, småförälskad och svartsjuk fransman, en överbeskyddande pappa och rocklegenden Joan Baez bland veckans filmer i Viddla.

Cagalera och Moloteco är två smågangstrar i ett av Mexico Citys fattigare kvarter. I Chicuarotes får vi se vad som händer när de bestämmer sig för att avancera från smårån till kidnappning.

We Dive at Dawn är en klassiker från 1943. Hela crewet på britternas undervattensbåt Sea Tiger får sin permission indragen och åker efter det tyska krigsskeppet Brandenburg. På vägen plockar de upp tre tyska sjömän som lovar att berätta för dem vart skeppet befinner sig.

Det är dags att leva ett normalt liv igen för Su-hyuk, men efter tio år hos samma arbetsgivare visar det sig vara svårt att lämna det kriminella livet. A Man of Reason tar oss med in i Sydkoreas undre värld.

Djibi (Omar Sy från ‘Lupin’ och ‘En oväntad vänskap’) spelar en överbeskyddande ensamstående pappa som älskar att berätta sagor för sin sjuåriga dotter i Den bortglömde prinsen. Fem år senare börjar Sofia växa ifrån sin pappas historier.

Joan Baez: I am a Noise är en dokumentär om rocklegenden, aktivisten och ikonen Joan Baez. Vi får ett närgånget porträtt av denna fascinerande kvinna via hemvideor, dagböcker, teckningar och ljudinspelningar.  

Det uppstår smått pinsamma och absurda situationer när den medelålders bagaren Martin fascineras av sin nya granne. Gemma Bovery och hennes man påminner väldigt mycket om personerna i Gustave Flauberts klassiker ‘Madame Bovary’. Martin väntar lugnt på att grannarna, liksom karaktärerna från boken, ska vara otrogna.

God filmvecka!

Publicerad: 2024-06-20   Senast uppdaterad: 2024-06-20